Samenwerken aan de buurt

Buurtgids | sport en recreatie
31 oktober | 07:14 uur
Libertas Leiden | Huizen van de Buurt, Libertas Leiden
volg buur
Gratis wandeling door de stad in het groen (Organisatie de groene motor)
Wilt u regelmatig met een groep langs een groene route in de stad wandelen? Stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland organiseert elke week gratis wandelingen van een uur in het groen. De wandelingen starten op een vaste plaats en tijd en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook iets over de natuur vertellen.

Het is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar iedereen die het leuk vindt met een groep op stap te gaan is van harte welkom. De wandelingen zijn gratis en u hoeft zich niet van tevoren op te geven. Na afloop is er de mogelijkheid om (op eigen kosten) samen een kop koffie te drinken.
Gezond Natuur Wandelen werkt samen met organisaties op het gebied van welzijn, gezondheid, (wandel)sport en natuurbescherming. Het doel is gratis wandelingen te verzorgen voor iedereen in Nederland, op bescheiden afstand van zijn huis en minstens één keer per week. In Leiden wordt onder andere samengewerkt met Libertas Leiden, Radius, IVN, Vrienden van het Singelpark en I-doe.

Waar en wanneer
Gezond Natuur Wandelen in Leiden vindt plaats vanaf 2 locaties.
Startlocatie woensdag:  Clubhuis Leidse Hockeyclub Roomburg, Van Vollenhovenkade 20,  Leiden-Noord
Startlocatie donderdag: Café Abel (bij ingang van Museum Volkenkunde, Steenstraat 1,
hoek toegang museum Volkenkunde

Op beide locaties wordt 2 maal per maand gewandeld. De wandelingen starten om 10.00 uur en duren ongeveer een uur. Deelname aan de wandelingen is gratis; opgeven is niet nodig. Na afloop is er gelegenheid op eigen kosten een kop koffie of thee te drinken
Voor meer informatie en contact:
 https://www.zelfdoeninerfgoedengroen.nl/agenda-en-cursussen/2019/juli/gezond-natuurwandelen-in-leiden-startlocatie-centrum/
 
lees verder